print info

Er zijn verschillende manieren om te drukken. Hieronder worden ze even overlopen:
01. DIGITAAL PRINT bij kleinere oplages (minder dan 250 ex)
Dit is wordt het meeste gekozen, snel leverbaar en mogelijk vanaf kleine oplages.

02. OFFSET PRINT bij grotere oplages (vanaf 250 ex)
Offsetdruk is een van de meest gebruikte druktechnieken in het alledaagse leven. Alle kranten en tijdschriften worden offset gedrukt. Reken wel op langere leveringstijden, zeker een week. Deze techniek wordt gekozen bij grotere oplages en bij geboortekaartjes die op voorhand gedrukt worden of die niet zo snel de post op moeten.

03. LETTERPRESS PRINT
Letterpress (of ook wel boekdruk, hoogdruk) is een vorm van inwaartse druk. De letters en/of illustratie worden verdiept in het papier (800 gr) aangebracht. Als je met je vinger over de kaart gaat, voel je die textuur duidelijk. Iets wat je met gewoon offset of digitale druk niet kan bereiken. Letterpress geeft het drukwerk daardoor net iets extra’s en tastbaarders. Elke kleurlaag wordt afzonderlijk aangebracht, daardoor wordt het aantal kleuren vaak beperkt. Door de vele handmatige arbeid ligt de prijs een stuk hoger dan bij digitaal of offset druk.

04. FOLIEDRUK
Een dunne folie wordt met behulp van een stempel, warmte (zo’n 130ºC) en hoge druk op het papier aangebracht. Vaak wordt er gekozen voor goudfolie of koperfolie zijn, omwille van het stijlvolle resultaat. Door de vele handmatige arbeid ligt de prijs een stuk hoger dan bij digitaal of offset drukwerk.

05. PRINT OP HOUT
De letters en/of illustratie worden in hout gegraveerd.

up you go